сряда, 3 октомври 2012 г.

"Човешкото тяло: невероятната машина"

...

Мой портрет заснет с мобилния ми телефон.  
Какъв безумен софтуер вече има в телефоните ни!
"Човешкото тяло: невероятната машина"

Приемаме телата си за даденост, докато изпълняват ежедневните си задачи, но под напрежение те са способни на невероятни подвизи. Човекът – тази комплексна машина е еволюирала милиони години. Някои от механизмите й все още си остават загадка. Но днес разполагаме с технологии да изучим човешкото тяло както никога до сега.

" Човешкото тяло: невероятната машина - Чувствителност"


 "Човешкото Тяло: невероятната машина - Зрението"
(Human Body: Ultimate Machine: Sight)

Защо морските спасители могат да забележат давещ се човек сред стотици плувци? Научаваме защо зрението е сетивото, което ни помага да разберем най-много за заобикалящия свят.
"Човешкото тяло: невероятната машина - Сила"
"Human Body: Ultimate Machine: Strength)

Човешкото тяло е еволюирало да е силно, мощно и издръжливо. Разглеждаме подробно как се е случило това.http://filmi.ovo.bg/index/choveshkoto_tjalo_neverojatnata_mashina_sila/0-712"Човешкото тяло: невероятната машина - Мозъкът"
(Human Body: Ultimate Machine: Brain Power)

Мозъкът е център на познание и склад за първичните ни инстинкти. Научаваме как той ни контролира и защо може да причини проблеми ако прегрее или се преумори.http://filmi.ovo.bg/index/choveshkoto_tjalo_neverojatnata_mashina_mozkt/0-727

"BBC (2012) How sex works":
има го в Колибка"Живата Машина Човек" - "National Geographic: Incredible Human Machine"

Няма нищо по-познато и в същото време по-мистериозно от човешкото тяло. На Земята живеят повече от 6 милиона човешки тела, всяко от които е съчетание от 100 трилиона микроскопични клетки. В началото на всеки ден всяка човешка машина се впуска в поредица от чудеса и всички клетки, сетива, мускули, кости, сърца, мозъци се обединяват в името на събуждането. Филмът отвежда зрителите на фантастично пътешествие из чудесата на тази уникална жива машина.

 1 част: 
2 част:

 3 част:

 


Предлагам на вашето внимание и един друг филм на BBC (2002г.): 
...